ADVENT

Lassan itt a december...

Annyira gyorsan mennek a napok, és arra riadok, hogy ismét itt az év vége, jön a legnagyobb és egyben a legszebb ünnepünk. Sajnos a 2019-e...

2017. június 13., kedd

Akik útnak indultak, pá-pá Manócskáim :)

Manóimról olvashattál már, Marciról, Mimiról és Pipiről. Most mesélek picit két másik Manóról akik elköltöztek.

Az egyik Csikós, én úgy neveztem el, de gazdája biztos másként :) , mert Újpest színeibe kérték tőlem. Szóval lila-fehér csikós lett. Nyakába még egy kis "ilove" fityegő is került. Útnak indult...remélem kapok visszajelzést, hogyan fogadták.


Másik manóm, szombaton a Mustrán indult útnak, ő Szivárvány manó. Szivárvány manót a tavaszi viharoknak köszönhetjük, pontosabban a vihar után megjelenő csodás szivárvány ihlette. Sokan nem szeretjük a vihart, így vagyok ezzel én is, bár a biztonságos lakásból a félelem mellett egyszerűen csodálom a felfoghatatlan erőt ami egy viharban tombol...  és valahogy párhuzamot látok  az emberi küzdés, akarás és a vihar között...

Aztán elmegy miután kitombolta magát a vihar és amikor megjelenik a szivárvány egyszerűen mosolyt csal az arcunkra és hirtelen a félelem helyét a derű veszi át... picit ünnepnek is érezzünk, hogy ezzel a csodával kápráztat el bennünket a természet. És itt is érzem az emberi élethez kapcsolódó párhuzamot, hogy a sok-sok munka, küzdés meghozza az eredményt és a csodát, az örömet.


Szóval térjünk is vissza a főszereplőnkre Szivárvány manóra. Talán jobb apropóra nem is vehették volna meg tőlem, mint egy lakás avatóra. Kívánom, hogy az új lakás lakójának vidámságot hozzon az életébe, mindig erősítse meg a hitét, hogy ború után derű jön, és az apró örömök is nagyon-nagyon fontosak!

Jó utat Manócskáim!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése